Κέντρο απεξάρτησης εθισμών

Το κέντρο απεξάρτησης δημιουργήθηκε το 2008 από πρώην εξαρτημένους, ευαισθητοποιημένους πλέον ανθρώπους από τον αγώνα τους για τον αγώνα των άλλων.

Η ομάδα μας αποτελείται από δύο θεραπευτές – σύμβουλοι απεξάρτησης, έναν ψυχολόγο, τη γραμματεία και την διεύθυνση.

Επισκέψεις από εξωτερικούς ιατρούς γίνονται συχνά για την πρόληψη των ατόμων που ακολουθούν το κλειστό πρόγραμμα αλλά και  για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν ασθενειών.

Το κέντρο μας καλύπτει τους θεραπευμένους από ιδιωτική εταιρία ιατρικής ασφάλειας.

Με παθολόγο, οδοντίατρο, ωριλά, δερματολόγο, νευρολόγο και συχνές επισκέψεις από την ψυχοθεραπεύτρια την κα. Σοφία Βασιλαρά (Athens, Dubai, London)

Βρίσκεται στην Περαία Θεσσαλονίκης σε ένα κτίριο 280 τ.μ με μεγάλο οικόπεδο 6 στρεμμάτων που προσφέρει διάφορες άλλες εξωτερικές δραστηριότητες.

Ο κάθε θεραπευμένος έχει τον δικό του χώρο και χώρους υγιεινής που μοιράζεται με ένα μικρό σύνολο. Μικρά μικρά σύνολα δημιουργούν μια μεγάλη ομάδα που στεγάζεται σε χώρους του κτιρίου και πραγματοποιούν καθημερινά συναντήσεις στο λόμπι.

Οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται με τους θεραπευτές – σύμβουλους απεξάρτησης όλων των εθισμών (ναρκωτικών, αλκοόλ, τζόγου). Η παρουσία του ψυχολόγου είναι συχνή κατά την διάρκεια του προγράμματος για να μελετάει τη συμμετοχή και την αντιμετώπιση των μελών του προγράμματος. Ο ψυχολόγος, εφόσον κρίνει ο ίδιος απαραίτητο, κάνει και μεμονωμένες συνεδρίες με τους θεραπευόμενους ώστε να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν ευκολότερα στο πρόγραμμα.

Στο κέντρο απεξάρτησης υπάρχει ακόμα βιβλιοθήκη, κοινόχρηστος υπολογιστής με ιντερνετ , μεγάλο σαλόνι με τηλεόραση και ιδιωτικές συνδρομές – επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, μικρό γυμναστήριο και άλλα. Τέλος στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει γήπεδο, φυτά και κατοικίδια ζώα. Όλα αυτά συντελούν στην προσπάθεια για την καθημερινή διασκέδαση και κάλυψη επιλογών ώστε να μπορούν οι θεραπευόμενοι να γεμίσουν αποτελεσματικά το χρόνο τους.

Δείτε ένα σύντομο video σχετικό με το κέντρο

απεξάρτησης ναρκωτικών, αλκοόλ και τζόγου.

Δείτε ένα σύντομο video σχετικό με το κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών, αλκοόλ και τζόγου.